Bu Blogda Ara

14 Eylül 2011 Çarşamba

ŞEFTALİ REÇELİ


Mutfaklarda kış hazırlıkları başladı...e ne de olsa hazan mevsimine girmiş bulunuyoruz...reçeller ,turşular,menemenlik domatesler ,salçalar...derken ,kışın büyük bir zevkle kullanacağımız birbirinden güzel lezzetler...ben de bugün yaptığım reçeli sizlerle paylaşmak istedim...ilk defa denedim şeftali  rerçelini ve biz çok beğendik ..şeftaliler bitmeden tekrar yapmayı düşünüyorum inş...

Malzemeler:

1 kilogram şeftali
1 kilogram şeker
yarım limon suyu

Yapılışı:

Şeftaliler alınırken biraz sert olnları seçilir...kabukları soyulur ve istediğiniz şekil ve büyüklükte doğranır üzerine şeker dökülür ve birkaç saat bekletilir..daha sonra kaynatılır ve en son ocaktan alınırken limon suyu ilave edilir...afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder