Bu Blogda Ara

30 Haziran 2014 Pazartesi

KÖZ PATLICANLI KARNIYARIK





Herkese hayırlı ve bereketli bir Ramazan dileklerimle...Allah ın rızasını ve Peygamber Efendimiz in şefaatini kazanmamıza ve günahlarımızdan arınmamıza vesile olur inşallah....
Eylül ayından beri bloğumun başına ilk kez oturabildim..aşırı yoğunluktan..Ama olsun elimden geldiğiince ve yeni tarifler denedikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğim inş....

Malum havalar sıcak ,artık kızartma yemeyi de hayatınızdan yavaş yavaş çıkarıyorsanız ve karnıyarıktan da vazgeçemiyorsanız bu tarif tam size göre....:))

Malzemeler:

1 kilo patlıcan
300 gr. kıyma
3 _4 domates
5-6 biber
3 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası 
istenilen baharatlar
sıvı yağ,tuz
üzerine kaşar ya da eriyebilen bir çeşit peynir rendesi ve maydonoz

Yapılışı:

Patlıcanlar tercih edilen bir aparatla ya da fırında közlenir ..tepsiye alınır ve ortalar açılır üzerine tuz serpilir...İç harcı hazırlanır ve patlıcanların içlerine doldurulur...üzerine peynir rendesi serpilerek fırına verilir...maydonoz dallarıyla süslenerek servis edilir....afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder