Bu Blogda Ara

22 Ağustos 2011 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI BAMYA


Evdekiler ( eşim ve oğlum ) pek beğenmese de ben çok seviyorum bamyayı..Taze halini bu şekilde zeytinyağlı ya da etli yapıyorum ...bi de Konya nın meşhur bamya çorbası var biliyorsunuz kuru bamyadan yapılan...Konyalı arkadaşım Nazife çok güzel yapardı sağolsun..ben de ilerleyen günlerde bamya çorbasını da deneyip sizlerle paylaşacağım inş...Şimdi gelelim zeytinyağlı bamyamıza...

Malzemeler:

yarım kilo bamya
2 adet domates
3 adet biber
1 adet soğan
3_4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı limon tuzu
tuz,ve çok az şeker

Yapılışı:
Soğan yemeklik doğranır ...tencereye alınır ...yağ ile hafif kavrulur daha sonra domates ve biberler ilave edilir biraz sotelenir...ayıklanıp ( bamyaları ayıklarken püf noktası biraz zor olsa da bamyaların başlarını direkt olarak değil de helezonik bir şekilde keserseniz yani kestiğiniz de başları sivri kalırsa yapışkan sıvısı daha az çıkar) yıkanan bamyalar da eklenir ve biraz kavrulup az su eklenir ve limon tuzu tuz ve az şeker katılarak pişmeye bırakılır...tercihen hafif ılık ya da soğuk olarak servis edilir...

2 yorum:

  1. TR.de taze bamya cikmistir simdi,biz hasretiz böyle lezzetlere.Ev halki olarak hepimizde cok severiz.Ne yazik ki burda yalnizca konservesini bulabiliyoruz.Ellerinize saglik,yiyenlere afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık,bizde bamya sevenlerdeniz.
    İyi bayramlar diliyorum.esra

    YanıtlaSil