Bu Blogda Ara

21 Ağustos 2011 Pazar

VİŞNE ŞURUBU



Malzemeler:

2 kg. vişne
2 kg şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 litre su

Yapılışı:

Vişneler ayıklanıp tencereye konulur..üzerine 1 litre su konulur ve kaynamaya bırakılır...2o dk. kadar kaynadıktan sonra vişne taneleri içinden alınır ve elde edilen suya şeker ilave edilir ve kaynatılır ...ocaktan alınırken limon tuzu ilave edilir ve kaynar halde kavonozlara koyup ağzını sıkıca kapatırsanız konserve olup uzun süre dayanır...elde edilen şurup 3 katı  sulandırılarak tüketilir...Soğuk içiniz....)))
( pişen vişne tanelerini atmaya kıyamadıysanız benim gibi,onları ezerek süzgeçten geçirip biraz su  ve şeker ekleyerek kaynatıp ,rengi çok parlak olmasa da sağlıklı bir meyve suyu elde edebilirsiniz...ben den söylemesi..)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder