Bu Blogda Ara

15 Şubat 2013 Cuma

ISPANAKLI TAVUKLU SİMİT KÖFTELER


Merhabalar...Yoğun sınav trafiğinden sonra ...lezzetli mi lezzetli tariflerimle yeniden buralardayım...herkese güzel bir haftasonu diliyorum...:))))

Malzemeler:
yarım kg ıspanak yaprağı

2 tavuk göğsü

1 soğan

1 yumurta

galeta unu ( evdeki kurutulup çekilmiş ekmeklerden elde ettiğim )

tuz

karabiber

Üzeri için:
karnabahar

kaşar peyniri

Sosu için:
1 kavanoz domates sos

1 tutam fesleğen (ben kullanmadım )

zeytinyağı

tuz

karabiber

Yapılışı:

 Tavuk göğüs etlerini kıyma makinasından geçirerek ya da rondodan geçirerek  kıyma haline getiriyoruz. Ispanakları doğruyoruz ve bir tencerede az sıvıyağda soteliyoruz. Ispanağı soğumaya bırakıyoruz. Tavuk kıymasını bir karıştırma kabına alıyoruz..

Üzerine bir yumurtayı kırıyoruz. Soğanı rendeliyoruz. Sotelenmiş ıspanağı da ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. İyice yoğuruyoruz. Biraz da galeta unu serpiyoruz ve kıvamını ayarlıyoruz. Hazırladığımız harçtan portakal büyüklüğünde parçalar koparıyoruz ve tezgah üzerinde önce rulo şekline getiriyoruz.

Elde ettiğimiz rulonun uçlarını birleştirip simit şekline getiriyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine simit köfteleri dikkatli bir şekilde alıyoruz. Karnabaharı tencereye alıyoruz, suyunu koyup kapağını kapatıyoruz ve haşlamaya bırakıyoruz. Haşlanmış karnabaharı tencereden çıkarıyoruz. İlk sıcaklığı çıkınca karnabaharı çiçeklerine ayırıyoruz. Sosu için sarımsakları doğruyoruz. Tavaya zeytinyağı döküp sarımsağı soteliyoruz. . Domates sosunu döküyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıp karıştırıyoruz. Kaynayınca altını kapatıyoruz.

Köftenin pişmesine yakın fırından çıkarıyoruz ve simitlerin ortasına birer tane karnabahar çiçeği yerleştiriyoruz. Üzerlerine domates sos döküyoruz. Kaşar peyniri rendesi koyuyoruz ve tekrar fırına veriyoruz. Kaşar peynir eriyip kızarana kadar pişiriyoruz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder