Bu Blogda Ara

1 Eylül 2012 Cumartesi

İÇ BAKLALI ENGİNAR



Herkese iyi pazarlar diliyorum.

Malzemeler:

4 adet enginar
1 su bardağı haşlanmış iç bakla
2oo gr. kıyma
1 adet soğan
 2 adet domates
1 adet sivri biber
sıvı yağ
zeytinyağı
limon
tuz

Yapılışı:

Enginarlar tencereye konulur yarısına gelecek şekilde su konulur ve zeytinyağı gezdirilir..hafif de limon sıkılır ve pişirlir..,
Soğanlar az sıvı yağda sotelenir..kıyma da eklenir..kıyma kavrulduktan sonra domates biber ve iç baklalar eklenir..Pişen enginarlar fırın tepsisine alınır  kalan suyuyla birlikte.. içleri hazırladığımız harçla doldurulur ,domates ve biber dilimleriyle süslenir ..fırından çıkınca üzerine dereotu serpilerek servis edilir...afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder