Bu Blogda Ara

27 Eylül 2011 Salı

TAVUKLU KABAK OTURTMA


Merhaba...Kabakla yapılabilecek güzel ve farklı bir yemek ...

Malzemeler:

3 adet kabak
1 adet tavuk göğüs
1 adet soğan
2 adet domates
2 adet biber
3 diş sarımsak
tuz,karabiber,sıvı yağ

Üzerine :  kaşar ya da örgü mozarella

Yapılışı:

Kabaklar ikiye bölünüp yumuşayana kadar haşlanır...diğer tarafta soğan doğranır az sıvı yağ eklenip kavrulur...küp küp doğradığımız tavuk etleri  eklenip sotelenir ve sonra domates biber sarımsak tuz ve baharat eklenerek kavrulur...böylece iç harç hazırlanır...Haşlanan  kabaklar bir çatal yardımıyla ezilir ve fırın kabına yerleştirilir..tuz ve karabiber eklenir daha sonra hazırladığımız harç üzerine yayılır en üstüne de peynir rendesi  serpilerek fırına verilir ve üzeri kızarınca fırından çıkarılır...sıcak sıcak servis edilir...afiyet olsun...

(Yazıcının notu: efendim söylemeden geçemeyeceğim...bu yemek, aynı malzemeyle, kayık şeklindeki kabakların içersinde arz_ı endam edip, 'saltanat kayığı ' adını alacaktı..ta ki bendeniz, kabakları biraz fazla haşlayıp kayıkları batırana dek..:((( sonra aklıma böyle bir alternatif geldi  ve  bunu yemekte aile fertlerimizle paylaşırken Yusuf Bera, ' anne çok iyi akıl etmişsin ' diyerek hepimiz güldüren bir tepki verdi...)

1 yorum:

  1. çok güzel görünüyo,en kısa zamanda yapacam inşallah.. kabağı alıp dolma dışında ne yapacağını bilemeyen ben gibiler için güzel bi yemek:)
    Semba:)

    YanıtlaSil