Bu Blogda Ara

30 Eylül 2011 Cuma

DOMATES SOS YAPIMI


Güzel bir haftasonu dileklerimle...kış hazırlıklarını yavaş yavaş bitiriyoruz ...havalar da serinliyor artık..yazdan yaptığımız güzel hazırlıkları kışın soğuk günlerinde sağlık ve afiyetle tüketelim inş....

Malzemeler:

Salçalık domates
konserve kavanozu
paslı olmamasına dikkat ettiğimiz ( mümkünse her yıl yenilenebilir) kapaklar...

Yapılışı:

Herkesin kendine özgü domates sos hazırlama şekli olabiliyor ben bu şeklini de denemenizi tavsiye ederim çünkü çok amaçlı kullanılabilen ve pratik bir yöntem ...
Domatesleri yıkayıp üçe, dörde bölerek düdüklü tencereye dolduruyoruz..1 su bardağı da su ekliyoruz...kaynadıktan sonra 2_3 dakika daha bekletip altını kapatıyoruz...pişen domateslerimiz  süzgece alıyor ve bir süre süzdürüyoruz..daha sonra tencereye koyup el blendırından geçiriyoruz...elde ettiğimiz sosu tekrar süzgeçten salça çıkarır gibi geçiriyoruz ( bunun sebebi domateslerin kabuklarının tamamen çıkması) son olarak kaynatıyor ve kaynar halde kavanozlara doldurarak ağızlarını sıkıca kapatıyoruz ve hemen ters çeviriyoruz...1 gece böyle bekletiyoruz..kapaklar tamamen çökmüşse işlem başarılı olmuş demektir serin bir istedğiniz kadar muhafaza edebilir...kışın her türlü yemekte ( çorba,makarna sosu,menemen..vs...) rahatlıkla kullanabilirsiniz...

1 yorum:

  1. benim vazgeçemediğim bir sos:)güle güle afiyetle yiyin inşallah
    susamcorekotu

    YanıtlaSil