Bu Blogda Ara

3 Ekim 2011 Pazartesi

ÇERKEZ TAVUĞU


Çerkez tavuğunu uzun süredir denemek istiyordum..nette de araştırdım genelde tarifler aynı şekildeydi...fakat  çerkezlerle bizim damak tadımız pek uymadı diyebilirim ...:((( aslında güzel ama cevizle buluşması biraz ağır olmasına sebep oluyor bence..ama yine de merak eden ve denemek isteyenler olabilir düşüncesiyle paylaşmak istedim...

Malzemeler:

1 adet küçük boy bütün tavuk
1,5 su bardağı çekilmiş ceviz
3_4 dilim bayat ekmek
üzerine sıvı yağda kızdırılmış pul biber

Yapılışı:

Tavuk haşlanır ve etleri dideklenir..kuru ekmekler rondoda çekilir cevizle karıştırılır...ve tavuğun suyundan 1_2 bardak eklenerek boza kıvamına getirilir ...Tavuk etleri bir tepsiye alınır üzerine hazırladığımız sos dökülür en üstüne de kızdırılmış sıvı yağ biber gezdirilerek sıcak sıcak servis edilir..afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder