Bu Blogda Ara

27 Mayıs 2011 Cuma

TAVUKLU BEŞAMEL SOSLU ENGİNAR


Merhaba arkadaşlar...eğer şimdiye kadar enginar denemediyseniz mutlaka bu sese kulak verin:))Enginar, tüketmeyi  pek fazla alışkanlık haline getiremediğimiz fakat son derece sağlıklı ve lezzetli bir sebze...Özellikle de aşağıdaki tarife göre deneyip pişman olan olacağını hiç sanmıyorum...Şimdiden afiyet olsun...:)))

Malzemeler:

1 adet tavuk göğsü
3 adet enginar( kişi sayısına göre değişebilir)
2 domates,
2 sivri biber
2 soğan
3 diş sarımsak
sıvı yağ,tuz,su,istenilen baharatlar

Beşamel sos için:

1,5 su bardağı süt,1 yemek kaşığı tereyağı,1 yemek kaşığı un,tuz,karabiber

Üzeri için:  kaşar rendesi

Yapılışı:

Öncelikle enginarlar yarını geçecek kadar su konulup  tuz ve az sıvı yağ katılarak pişmeye bırakılır...Diğer malzemelerle tavuk sote hazırlanır ..Tereyağı ve un kavrularak süt ilave edilir tuzu ve karabiberi de eklenerek beşamel sos da hazırlanır..enginarlar  piştikten sonra fırın kabımna alınır içersine tavuk sote doldurulur ve beşamel sos dökülür en son kaşar rendesi de serpilip fırına sürülür...afiyet  olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder