Bu Blogda Ara

7 Mayıs 2011 Cumartesi

IHLAMUR SOSLU PAZI SARMASI


Merhabalar...herkese güzel bir haftasonu diliyorum...
Bu harika lezzetli tarifi usta şeflerden biri yapmıştı...sarmalara meraklı biri olarak hemen denemek istedim...sonuç mükemmel oldu...gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz...

Malzemeler:

2 demet pazı
2oo gr. kıyma
2 adet soğan
maydonoz
1 su bardağı pirinç
2 yemekkaşığı salça
istenilen baharatlar
tuz,sıvı yağ
Üzeri için:

1 çay bardağı ıhlamur,
1 kase süzme yoğurt
Yapılışı:
Bütün malzemeler karıştırılarak sarma içi hazırlanır...Pazı yaprakları kaynar suya batırılıp çıkarılır..istediğiniz şekilde sarılır ve pişirilir...piştikten sonra üzerine hazırladığımız ıhlamur gezdirilir ve süzme yoğurtla servis yapılır...afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder