Bu Blogda Ara

25 Şubat 2011 Cuma

ISPANAKLI KURU YUFKA BÖREĞİ


Merhabalar... hayırlı ve bereketli cumalar diliyorum...Bu güzel böreği yaparken sevgili arkadaşım Sevim in bana vermiş olduğu kuru yufkaları kullandım...Annesi Seydişehir de yapmış ..bizlere de nasip olmuş..Ellerinize, emeğinize sağlık  arkadaşım...çok teşekkürler...Ayrıca Konya yöresinde bu yufkalar ıslatılıp ekmek olarak da tüketilebiliyormuş...

Malzemeler:

5 adet kuru yufka
1,5 su bardağı süt
1 demet ıspanak
2 adet soğan
sıvı yağ ( az gezdirilir iç harç üzerinde)
karabiber
tuz
1 su bardağı yoğurt
1 yumurt
yarım çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı:

Ispanaklar ve soğanlar doğranır,sıvı yağ, baharat ve tuz eklenerek harmanlanır...Kuru yufkalar sütle ıslatılarak tepsiye dizilir... yarısına gelindiğinde iç malzeme konulur ve diğer yarısı da aynı şekilde üzerine dizilir... yoğurt sıvı yağ ve yumurta karıştırılır...hazırlanan böerğin üzerine dökülür ve nar gibi kızartılıp sıcak sıcak servis edilir...

2 yorum:

  1. ESKİDEN ÇOK YAPILIRDI BÖREKLİK YUFKA HER AN HAZIRDI:) ŞİFA OLSUN SELAMLAR SEVGİLER

    YanıtlaSil
  2. blog sahibinin en güzel pasta böreklerini uzun yıllarca yemiş biri olarak söyleyebilirim ki çook leziz olmuştur börekte..

    şimdi tahmin et bakalım kimim :)

    YanıtlaSil