Bu Blogda Ara

25 Ağustos 2010 Çarşamba

GÜLLAÇ


Merhaba arkadaşlar...Uzun zamandır uğrayamadm Balıkesir e geldik Ramazan geldi derken...ancak fırsat buldum...İçersinde bulunduğumuz bu çok kıymetli Ramazan gün ve gecelerinin hepimiz için hayırlara ve güzelliklere vesile olmasını, maddi ve manevi bereketiyle bizleri kuşatmasını Rabbim den diliyorum...Gereğince değerlendirebilmek duasıyla....

Gelelim tarifimize....Güllaç hepimizin bildiği bir lezzet çok hafif ve güzel bir tatlı bence ...yapımı da oldukça kolay fakat bazı püf noktaları da yok değil...

Malzemeler.

10 adet güllaç yaprağı
6  su bardağı süt
2 su bardağı şeker
1 paket vanilin
süslemek için dilediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz...ben muzu ve hindistancevizini çok yakıştırıyorum...Yusuf Bera nın çileklerinden de ekleyince güzel bir görüntü oldu...

Yapılışı:

Öncelikle süt ve şeker kaynatılır ve eli yakmayacak bir kıvama gelinceye kadar bekletilir,içersine vaniin katılır isterseniz biraz gülsuyu da ekleyebilirsiniz aslı öyle oluyormuş... ( güllaç paketinin üzerinde ki tarife göre sakın denemeyin süt ve şeker miktarı çok fazla olduğu için sonuç hüsran olur...)
güllaç yaprakları süte batırılarak tepsiye dizilir( bu işlem yapılırken yaprakların parlak yüzünün üste gelmesine dikkat edilir..) 5 yufka olunca arasına bol hindistan cevizi ve 1 adet muz dilimlenerek konulur ...Diğer 5 yufka da süte batırılarak dizilir ve kalan süt üzerine dökülür bu sütün hepsini çekiyor emin olun...buzdolabında iyice soğotulduktan sonra üzeri süslenerek servis edilir....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder