Bu Blogda Ara

24 Mayıs 2010 Pazartesi

TAVUKLU ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI


Malzemeler:
1 adet tavuk göğüs
1 çay bardağı arpa şehriye
yarım su bardağı nohut
5_6 su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
nane,tuz,karabiber

Yapılışı:
Öncelikle tavuk haşlanır ve etleri dideklenir..Salça ve sıvı yağ kavrulur,tavuk suyu ilave edilir ve kaynaması beklenir.Kaynayınca şehriyeler atılır ve pişirilir ocağın altı kısılır ve nohut,tavuk etleri,nane ,tuz,karabiber ve tereyağıyla kavrulan un çorbaya ilave edilir...topak olmaması için bir süre karıştırılır ve sıcacık servis edilir....

5 yorum:

  1. bloğunuzla yeni tanıştım.ellerinize sağlık.evimizdeki malzemelerle yapabileceğimiz pratik tarifleri paylaşıyorsunuz.

    YanıtlaSil
  2. güzel yorumunuz için teşekkürler zeynep hanım ..blogspota yeni başladım daha fazla tarif görmek isterseniz http://beracan.blogcu.com/ a tıklayabilirsiniz...

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık hem lezzetli hem şifalı olmuş,en sevdiğim çorba şehriye çorbası ama naneli değil:)hani balıkesirin düğün çorbası varya işte o
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Yine döktürmüşsün...şehriye çorbası yazın çok sık pişirdiğim bir çorbadır.böyle basit bir çorbayı tam benim damak tadıma göre maksimum lezzetli bir şekilde renklendirmişsin..ellerin dert görmesin.ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. feriha teyze ben de düğün çorbasını çok severim,sana da sevgiler...ayselcim est.teşekkür ederim...

    YanıtlaSil