Bu Blogda Ara

28 Kasım 2012 Çarşamba

TAVUKLU KAYIK PATLICAN




Merhabalar...  çok bir görünüm ve tadı olan davetlerinizde rahatlıkla sunabileceğiniz bir alternatif...

Malzemeler:

3 adet bostan patlıcan
tavuk ( hangi bölümünden tercih ederseniz )
2 adet domates
2 adet biber
1 adet soğan
sarımsak
arzu edilen baharatlar,tuz ,
sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça

arzu edilen bir çeşit peynir.

Yapılışı:

Bostan patlıcanların içleri güzel şekilde oyulur...patlacanlar hafif kızartılır...içinden çıkan kısımları da kızartılır...iç harç soğan ve sarımsak yağda sotelenerek ve diğer malzemelerde eklenerek hazırlanır...fırın kabına dizilen patlıcanların içersine hazırladığımız tavuk etli harç paylaştırılır..üzerine patlıcanların içinden çıkartıp kızarttığımız parçalardan birer tane konulur ve peynir de onun üzerine yerleitirilir  ben çeçil peyniri kullandım  ...domates ve biberle resimde görüldüğü gibi süslenir...ve fırına verilir... afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Nefis gözüküyor,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. PATLICANLI LEZZETLER BENİM DE FAVORİM :)
    TAVUKLA DA AYRI BİR LEZZET ÇIKMIŞ
    SEVGİLER

    YanıtlaSil