Bu Blogda Ara

27 Temmuz 2012 Cuma

FISTIKLI BADEMLİ GÜLLAÇ


Ramazan gelince sofraların gülü güllaçtır...bu sıcak günlerde hafif bir tatlı...

Malzemeler:

10 yaprak güllaç
7 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
1 pk. vanilya
hindistan cevizi
pudra şekeri
arasına :  muz dilimleri ,fıstık, badem
üzerine vişne ve yeşil fıstık

Yapılışı:Süt şeker ve vanilya birlikte kaynatılır..biraz ılınmaya bırakılır...daha sonra güllaç yaprakları tek tek süte batırılıp ,parlak yüzleri üste gelecek şekilde üstüste dizilir...herbir yufka konduktan sonra üzerine pudra şekeri ve hindistan cevizi serpilir...5. yufka konduktan sonra muz dilimleri ve badem fıstık konulur...en üstü de yeşil fıstık ve vişneyle süslenir ve soğuduktan sonra servis edilir....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder