Bu Blogda Ara

25 Şubat 2012 Cumartesi

ŞEHRİYELİ TAVUKLU GÜVEÇ


Merhabalar...biraz farklı ve çoook lezzetli bir güveç tarifi...tabi güveci yapalı 10 günü aşkın bir süre olmasına rağmen ,fırından çıkarmaya çalışırken yanan parmağım hala iyileşemedi..:((( bu da tarifimizin dramatik kısmı..:((( ee...güzel lezzetler elde etmek için böyle fedakarlıklar olmalı değil mi...:)))

Malzemeler:

2,5 su bardağı arpa şehriye
1 paket mantar
1 paket güveçlik tavuk
2 adet patates
2 adet soğan
2 adet havuç
4_5 diş sarımsak
istenilen baharatlar
sıvı yağ
yarım kavanoz domates sos
biberiye yaprakları

Yapılışı:

Şehriyeler az sıvı yağla birlikte güvece alınır ve kısık ateşte kavrulur...Doğradığımız mantarlar tavaya alınır ve sotelenir az yağ ile birlikte..sonra tavuklar eklenir...onlar da biraz sotelenir..sonra sırasıyla doğranan sebzeler eklenir..bir süre kavrulur..ve güvece alınır..üzerine basacak kadar su konulur ve domates sos ve biberiye yaprakları eklendikten sonra fırına verilir....afiyet olsun...



1 yorum:

  1. çok iştah açıcı bir görüntü, şehriyeli görüntüsünü de resimleseydin de görseydim çok merak ettim:)
    afiyet şifa olsun

    YanıtlaSil