Bu Blogda Ara

7 Aralık 2011 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ


Kereviz yemeyenlere  mutlaka deneyin diyorum..çok sağlıklı ve lezzetli bir yemek...

Malzemeler:

2 adet kereviz
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet iri doğranmış soğan
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
2 yemek kaşığı un
zeytinyağı
tuz
1 limon ve 1 mandalina suyu

Yapılışı:
Soğanlar iri doğranır un ve zeytinyağıyla birlikte sotelenir..Kerevizler ortadan ikiye bölünür ve çanak şekline getirilir..limonlo suyun içine atılır..kararmasın diye..diğer taraftan küp küp doğranmış patates ve havuçlar soğanlara eklenir ..biraz su katılarak pişmeye bırakılır az sonra bezelyeler ve kerevizlerin içinden çıkan parçalar katılır ve kereviz çanakları da tencereye oturtularak kısık ateşte pişmeye bırakılır ...tuz ve 1 adet kesme şeker katılır... arzu ederseniz kerevzizn yeşil yapraklarından da doğrayabilirsiniz... ocaktan almaya yakın limon ve mandalina suyu katılır ...Servis tabağına önce kereviz çanağı içersine de garnitür kısmı konulur..suyu da etrafına gezdirilir...İçersine kattığımız un çok hoş bir kıvam veriyor...afiyet olsun...

1 yorum:

  1. inanırmısın elifcim bugün ilk kez kereviz yapacaktım. bizim bu taraflarda pek yapılmazdı eskiden kereviz. geçen hafta manisaya gittik ordan annem almış bi dene diye, dün aradım tariflerini. bugün daha yapmadan da senin tarifi gördüm:) sanki "aramana gerk yok bak en iyi tarif burda" der gibi geldi tarifin:))) iyiki varsın:))
    Semba:)

    YanıtlaSil