Bu Blogda Ara

11 Ekim 2011 Salı

PUDİNGLİ BADEMLİ İRMİK HELVASI



Güzel bir hafta geçirmeniz dileklerimle...soğuk algınlıkları için tam ideal günleri yaşıyoruz...giydiklermize dikkat edip ,ıhlamur ve limonla aramızı iyi tutmaya bakalım..:))

İrmik helvasını normal haliyle bilirim ve çok severim...ama böyle çok hoş ve farklı bir yapılışı da olabiliyormuş...ben denedim ve merak edenlere de mutlaka tavsiye ediyorum...

Malzemeler:

2,5 su bardağı irmik
100gr. tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı su
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı şeker

Pudingi için:

2,5 su bardağı süt
1 paket bademli kakaolu puding
80 gr. bitter çikolata
1 su bardapı badem

Yapılışı:

Tereyağı ve sıvı yağ bir tencereye alınır eriyince irmik katılır ve kavrulur...kavrulduktan sonra şeker,su ve süt direkt içine ilave edilir...karıştırmaya devam edilir...göz göz olunca ocağın altı kısılır kapağı kapatılır ve 10 saniye böyle bekletildikten sonra ..ocaktan alınır demlenmeye bırakılır...Sütle puding pişirilir içersine bitter çikolata katılıp erimesi sağlanır ...İrmik helvamız bir kek kalıbına ya da istediğiniz herhangi bir kalıba dökülür şekilli olarak çıkarılır üzerine puding gezdirilir ve en son da badem serpilerek servis edilir...( badem yerine fındık da kullanılabilir..) afiyet olsun...

1 yorum:

  1. eline sağlık,çok değişik bir lezzet çıkmış ortaya:)) bir de dondurmalı helva var değişik
    susamcörekotu

    YanıtlaSil