Bu Blogda Ara

6 Ağustos 2011 Cumartesi

BEŞAMEL SOSLU TOPAK PATLICAN


Mübarek Ramazan ayının tüm bereket ve mağfiretiyle cümlemizi kuşatması duasıyla.....

Malzemeler:

2 adet topak patlıcan
1 adet soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
3 diş sarımsak
200 gr. kıyma
arzu edilen baharatlar
kıyılmış maydonoz

Beşamel sosu: 1 yemek kaşığı tereyağ,1 yemek kaşığı un, 1su bardağı süt

Yapılışı:

Öncelikle patlıcanlar alacalı soyulur ve 2 ye bölünür ...içleri oyulur ve boşaltılır ...elde ettiğimiz 4 adet çanak patlıcan sıvı yağda kızartılır...
Bir tavaya soğan doğranır çok az sıvı yağ eklenir kavrulur ve kıyma eklenir ...o da kavrulur ve  patlıcanların içersinden çıkardığımız kısımları doğranarak ilave edilir...biber domates sarımsak maydonoz baharatlar ve tuz eklenir ...kavurmaya devam edilir...böylece iç harcımız hazırlanmış olur....
Un ve yağ kavrulur süt eklenerek karıştırılır ve kaynayınca ocaktan alınır...beşamel sosumuz böylece hazırlanmış olur...
Son olarak patlıcanlar bir fırın kabına alınır,içlerine hazırladığımız harç paylaştırılır üzerine beşamel sos gezdirilir...ve 1 yemek kaşığı salça 1 su bardağı suda ezilerek üzerine döküldükten sonra fırına verilir...üzeri kızarınca servise hazırdır...İftar davetlerinde güzel bir alternatif olarak değerlendirebilirsiniz..:)) hem çok şık hem lezzetli oluyor...:)))

2 yorum:

  1. eline sağlık,ben de patlıcanı çok seviyorum yanında peynirle daha da çok:))
    şifa olsun sevgiler
    susamcorekotu

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim feriha teyze...sevgiler....

    YanıtlaSil