Bu Blogda Ara

9 Haziran 2011 Perşembe

DOMATES ŞAPKALI ENGİNAR


Herkese hayırlı ve bereketli cumalar diliyorum...Enginarların mevsimi geçmeden güzel bir tarif daha paylaşmak istiyorum sizlerle...

Malzemeler:

3 adet enginar
2 adet domates
2 adet biber
100 gr. kıyma
3_4 diş sarımsak
1 adet soğan
sıvı yağ ,zeytinyağı ,tuz, baharat
1 adet  haşlanmış patates

Yapılışı:

Öncelikle tencereye enginarların yarılarına gelecek kadar su konulur ve üzerine zeytinyağı ve tuz eklenerek, enginarlar pişmeye bırakılır...Kıyma ve soğanlar az sıvı yağda kavrulur..üzerine doğranmış domates, biber ,sarımsak ilave edilir ...tuz ve baharatları da eklenerek pişirilir...Pişen enginarların içersine hazırladığımız harç konulur üzerine haşlanmış patates rendesi serpilir ve kürdana batırıkmış domates ve biberle resimdeki gibi süslenir ve enginarın pişme suyuna biraz daha su  eklenerek fırında bir süre daha pişirilir...Afiyet olsun ...Gerçekten çok güzel oluyor...


4 yorum:

  1. Şapkalısı da ayrı güzel gözüküyor :)
    Kıymalı oluşu daha lezzetli kılmıştır eminim enginarı..
    Ellerine sağlık canım,hayırlı cumalar diliyorum..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglik canim hayirli cumalar diliyorum.


    MєvLa'чa Has oLmaчaη göηüL , LєчLa'чa Paspas oLur.Öηcє MєvLa İçiη SєcDєLєrє gömüL..Soηra Şad oLacaкτır İηaη , Aşk iLє göηüL.!

    YanıtlaSil
  3. Sevgili umutsepeti gerçekten kıymalısı da ayrı bir lezzetli oluyor...hayırlı cumalar..teşekkürler..

    Sevgili gülcan, çok teşekkürler ...hayırluı cumalar..

    YanıtlaSil
  4. AAAA YAZDIKLARIM GİTTİ:(( YORUM KISMINDA PROBLEM VAR ELİNE SAĞLIK
    SUSAMCOREKOTU

    YanıtlaSil