Bu Blogda Ara

20 Aralık 2010 Pazartesi

PIRASALI BÖREK


Merhaba arkadaşlar...uzun bir aradan sonra çok şükür birlikteyiz...sınavdı...hacı karşılamaydı  derken tatlı telaşlarımız vardı...artık evdeyiz ve kaldığımız yerden tariflerimize devam edelim inş...
Pırasa herkes tarafından çok sevilen bir sebze değil ama farklı şekillerde denendiğinde çok güzel lezzetlere dönüşebililyor...bugün börek şeklinin tarifini vereyim ilerleyen günlerde inş. harika bir pırasalı kek  tarifim olacak..( tabi ki tuzlu bir kek)...

Malzemeler:( hamuru için)

1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
ılık su
1 fincan sıvı yağ,tuz
aldığı kadar un

iç harcı için: 3 adet pırasa, 1adet havuç,tuz ,az sıvı yağ, karabiber

Yapılışı:

Öncelikle maya kabartılır ve diğer malzemeler de eklenerek hamur yoğrulur...kabarması beklenmez..pırasalar doğranır, havuç rendelenir ve az sıvı yağ tuz ve karabiber ilavesiyle sotelenir...küçük bezelere ayrılan hamurlar elimizle genişletilerek inceltilir ve açılır arasına hazırladığımız iç harçtan konulur alt resimde görüldüğü gibi katlanıp ters çevrilerek tepsiye konulur üzerine yumurta sarısı sürülerek pişirilir ve afiyetle yenir...sıcak sıcak , çayla eşliğinde süper oluyor...ben den söylemesi...

5 yorum:

  1. pirasali börekleri yemiyor benim ev halki
    ama kendim icin denem istiyorum dogrusu
    enfes görünüyor ellerine saglik sevgiler ...

    YanıtlaSil
  2. pırasaya bayılıyorum ben beracan.bunu bi de böreğe koymuşsun ki inanılmaz bi lezzet olmuştur eminim.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. sevgili keskinli yorumun için çok teşekkürler mutlaka dene çok güzel oluyor....

    sevgili minti çok teşekkürler güzel yorumun için...

    YanıtlaSil
  4. pırasalı börekleri çok lezzetli buluyorum,iç harcına kimyon çok yakışıyor,şifa olsun inşallah

    YanıtlaSil
  5. evet feriha teyze ben de pırasalı börekleri çok seviyorum yorumun için çok teşekkürler...

    YanıtlaSil