Bu Blogda Ara

31 Aralık 2010 Cuma

KARNIBAHAR ÇORBASI


Merhabalar...2011 in ilk tarifi mevsim normallerine uygun ...karnıbahar çorbası...

Malzemeler:

1 küçük karnıbaharın yarısı
3 yemek kaşığı tereyağı
2,5 bardak süt
2 yemek kaşığı un
tuz,karabiber
6 su bardağı su ya da et suyu

Yapılışı:
Karnbahar üzerine suyu konularak haşlanır..diğer taraftan tereyağı eritilip içersine un konularak kavrulur ve üzerine süt ilave edilerek beşamel sos hazırlanır...pişmiş olan karnıbaharın suyu süzülmez ( her ne kadar gaz yapar denilse de ben vitaminlerinin korunmasından yanayım..) beşamel sos eklenerek bit taşım daha kaynatılır ve arzu ederseniz üzerine  sıvıyağda kızdırılmış pul biber dökülerek servis edilir....afiyet şifa olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder