Bu Blogda Ara

26 Kasım 2010 Cuma

TAVUKLU KARNIBAHAR GRATEN


Merhaba arkadaşlar...karnıbaharın değişik ve çok lezzetli bir yemeğini paylaşmak istedim sizlerle...deneyenler pişman olmaz bence...

Malzemeler:

1 adet orta boy karnıbahar
1 adet tavuk göğüs
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 yenek kaşığı salça
sıvı yağ

Beşamel sos için: 2,5 su bardağı süt.2 yemek kaşığı un,2 yemek kaşığı tereyağı
Üzerine kaşar rendesi...

Yapılışı:

Karnıbahar graten yapılırken karnıbahar haşlanıyor ve soğanla salçayla sotelenen kıyma ya da tavuk etleri sonradan ilave ediliyor fakar ben vitamini haşlama suyuna gitmesin diye aşağıda anlattığım şekilde yapıyorum..
Soğan ,ve sarımsak sıvı yağda sotelenir kuşbaşı tavuk etleri eklenir ve kavrulur ve salçası eklenir...çiçeklerine ayırdığımız karnıbaharlar da ilave edilir ve bir miktar su ilavesiyle pişirilir..tamamen piştiğinde suyu kalmamasına özen gösterilir ,tereyağıyla un kavrulur ve süt de eklenerek beşamel sos hazırlanır ...pişen yemek bir tepsiyealınır ve beşamel sosla karıştırılır en üstüne kaşar rendesi serpilerek fırına verilir veeee çıkınca afiyetle yenir...

3 yorum:

  1. tavuklu denemedim ama nefistir eminim,brokoliyi bu şekilde kıyma ile yaptım süperdi tavsiye ederim,en kısa zamanda diğer tariflerine döneceğim iyi geceler

    YanıtlaSil
  2. Kış aylarında sıkça yaptığım bu tarifi tavukla denemek aklıma gelmedi. Paylaşımınız için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  3. kıymalısını yapıyordum tavuklusunu merak ettim şimdi:)))afiyet şifa olsun A.E.O

    YanıtlaSil