Bu Blogda Ara

27 Ekim 2010 Çarşamba

GÜVEÇTE KARA LAHANA SARMASI( DOLMASI)


Sarmamızın dumanı üstünde,resim de de görüldüğü üzere...Yapılışı da beyaz lahana sarmasıyla aynı...
Pirinç,kıyma ,soğan,salça,sıvı yağ,tuz,karabiber ve reyhanla ( ben reyhanın  lahana sarmalarına harika bir lezzet verdiğini düşünüyorum) sarma içi hazırlanır ve kaynayan suya batırılıp biraz bekletilip çıkarılan kara lahana yapraklarına sarılır..genelde küçük ve tombul sarılıyor, ben şekillerini tam tutturamadım galiba ama tadı çok güzel oldu...güveçte pişirmek de lezzetine lezzet katıyor ...ocağa koyduğumuzda üzerine küçük parçalar halinde tereyağı da atıyorum ve kaynar su ekleyip pişiriyorum....

3 yorum:

  1. bu sarmayı komşum verdi içine kıyma tencerenin dibine de kemik koymuş bize çok ağır geldi damak tadımıza uymadı:( sen etsiz yapmışsın bunu yiyebiliriz:)) eline sağlık şifa olsun

    YanıtlaSil
  2. arkadaşım ellerine sağlık.oldukça lezzetli lakin hiç mutfağımda pişmeyen bir lezzet.canım da istedi şimdi

    YanıtlaSil
  3. sevgili minti yorumun için teşekkürler mutlaka denemelisin ...
    Feriha teyze yorumuna çok teşekkürler ..benim ki de kıymalıydı şimdi fark ettim yazmayı unutmuşum ama kıymasz da olur..kemiklisini ben de hiç yemedim...

    YanıtlaSil