Bu Blogda Ara

12 Ekim 2010 Salı

AVOKADOLU DOMATES SALATASI


Avokado henüz ülkemizde çok fazla bilinen bir meyve değil ....Sadece Antalya ve civarında yetiştiriliyormuş ılık bir kış sevdiği için...Asıl vatanı ise Güney Amerika ,özellikle Meksika ve Guetemala...Amerikan armutu olarak da biliniyor fakat armutla uzaktan yakından bir alakası yok ,tad olarak . Özellikle içerdiği faydalı yağ asitleri nedeniyle başta kozmetik sanayi olmak üzere farklı alanlarda değerlendiriliyor...

Meyve sert olarak toplanıyor ve evde yumuşaması yani yenilebilir kıvama gelmesi bekleniyor ...Çok sağolsun alt kata yeni taşınan komşularımız bizi avokado ile tanıştırdı,kendileri Antalyalı ve oradan getirdikleri ( kendi yetiştirdikleri ) avokadolardan bizlere de verdiler ben de neler yapılabileceğini hem onlardan hem de internetten öğrendim...

Efendim sakın ola avokadoyu normal bir meyve gibi soyup yemeye kalkmayın zaten yiyemezsiniz bir daha da görmek istemeyebilirsiniz...Meyve diyoruz ama bence daha çok sebze gibi...çünkü olgunlaşmış avokado tuz,sarımsak ve limon 3 lüsüyle meze gibi yenilebilir ya da limon eklemeden yoğurtla karıştırılabilir...kahvaltıda ya da et ,balık yemeklerinn yanında bu şekilde tüketilebilir...dip soslar ya da makarna sosları hazırlanablir....Sade olarak hiç hoş bir tadı yok analayacağınız...
Bugün salatasını paylaşmak istedim ,ilerleyen günlerde farklı versiyonlarını da paylaşırım inşaallah...

Malzemeler:

3 adet domates
1 adet salatalık
1 adet sivri biber
1 adet avokado
1 adet soğan
biraz maydonoz
limon.tuz,zeytinyağı

Yapılışı:

Normal salata yapar gibi bütün malzemeleri doğruyoruz ,avokaduyu da küçük küçük doğrayıp ekliyoruz ve karıştırıp servis ediyoruz...

2 yorum:

  1. paylaşımın ve bilgiler için teşekkürler şifa olsun :))

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkürler feriha teyze...

    YanıtlaSil