Bu Blogda Ara

26 Eylül 2010 Pazar

ANNEMİN ETLİ YAPRAK SARMASI


Normalde  asma yaprakları zeytinyağlı sarılıyor fakat annem kıymalı sarmaya başladığından beri bizim favorimiz böylesi...Babamın  balkondaki asmadan özenerek topladığı  tazecik yapraklar ve annemin maharetli elleri birleşince ortaya bu harika lezzet çıkıyor...

Malzemeler:
asma yaprakları
2 adet soğan
250 gr. kıyma
2_3 domates
2 yemek kaşığı salça
pirinç
istenilen baharatlar
tuz ,sıvı yağ
maydonoz

Yapılışı:

Yapraklar çok tazeydi o yüzden biz sadece üzerine kaynar su gezdirdik ve süzdük..İçini de bildiğimiz sarma içi hazırlar şekilde hazırladık ,zeytinyağlı da olduğu gibi pişirmenize gerek yok..sonra da kısık eteşte yavaş yavaş pişirdik...sonuç mükemmel oluyor ...özellikle etli yemeklerden hoşlanıyorsanız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder