Bu Blogda Ara

25 Haziran 2010 Cuma

TAHİNLİ CEVİZLİ ÇÖREK


Bu harika lezzetli ve besleyici çörekleri denemenizi tavsiye ediyorum ...Buzlukta da saklanabiliyor...çıkardığınızda da ilk günkü gibi tazecik oluyor...

Malzemeler:

1 yemek kaşığı kuru maya
1,5 su bardağı ılık süt
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
aldığı kadar un
1 yumurta (akı içine sarısı üstüne)
İçi için:
1 su bardağı tahin
1 su bardağı şeker (çok tatlı olmasın derseniz şekeri azaltabilirsiniz)
1 su bardağı çekilmiş ceviz

Yapılışı.
Maya ılık sütle kabartılır ve yumuşak bir hamur yoğrulur..Hamur bir süre dinlendirilir mayalanarak kabarması sağlanır daha sonra 3 eşit parçaya bölünür herbir parça açabildiğiniz kadar açılır ne kadar ince olabilirse..Açılan hamurun her tarafına dağılacak şekilde iç harç sürülür rulo şeklinde sarılır ve resimde görüldüğü gibi 2 parmak kalınlığında kesilir ve tepsiye dizilir diğer 2 bezeye de aynı işlem uygulanır..Son olarak üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve pişirilir sonra da çayın yanında afiyetle yenir....

2 yorum:

  1. ACİL 2 ADET GÖNDEREBİLİRSİN ÇAY OLMASADA OLUR:))
    HARİKA BİR LEZZET BİRDE KALORİLİ OLMASA:(
    ELİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  2. 2 tane nin lafımı olur ben size bir tepsi yaparım inş feriha teyze...ama kalori konusunda haklısın ..gerçekten farkına varmadan fazla kaçırmamak lazım...

    YanıtlaSil