Bu Blogda Ara
8 Haziran 2010 Salı
MALATYA KÖMBESİ
Bu güzel tarifi sevgili Oktay Usta nın sitasinden aldım...
Malzemeler:
4 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
1 kaşık toz şeker
yarım paket yaşmaya
tu,su
İçi için:
200 gr kıyma
1 soğan
1 kaşık biber salçası
2 kaşık ince bulgur
Üzeri için:
2 kaşık yoğurt
1 yumurta sarısı
sıvı yağ
Yapılışı:
Hamur malzemeleri karıştırılır ve yumuşak bir hamur hazırlanır...İnce kıyılmış soğan ve kıyma kavrulur diğer iç malzemeler de ilave edilir iç hazırlanır. Yaptığımız hamur 2 ye ayrılır tepsi büyüklüğünde açılır.1. yufka tepsiye yayılır üzerine iç malzeme döşenir ve 2. yufka da üzerine serilir...yağ yoğurt yumurta sarısı karışımı üzerine sürülür ve fırına verilir...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
hem mayalı hem pratik.dinlenir biraz ama tariften anladığım mayalanmasını uzun bi süre beklemiyosun herhalde ellerine sağlık..
YanıtlaSilellerine sağlık güzel görünüyor.Kıymalı da olunca çok lezzetli olmuştur.
YanıtlaSilAyselcim ben de özellikle dikkat ettim ama mayalandırın demiyordu tarifte,yine de birazcık beklettim ben ...
YanıtlaSilELİNE SAĞLIK YÖRESEL YEMEKLERİ PEK TANIMIYORUZ
YanıtlaSilTEŞEKKÜRLER,HAYIRLI CUMALAR SEVGİLER
hayırlı cumalar feriha teyze..
YanıtlaSil