Bu Blogda Ara

8 Haziran 2010 Salı

MALATYA KÖMBESİ


Bu güzel tarifi sevgili Oktay Usta nın sitasinden aldım...

Malzemeler:

4 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
1 kaşık toz şeker
yarım paket yaşmaya
tu,su

İçi için:
200 gr kıyma
1 soğan
1 kaşık biber salçası
2 kaşık ince bulgur

Üzeri için:

2 kaşık yoğurt
1 yumurta sarısı
sıvı yağ

Yapılışı:

Hamur malzemeleri karıştırılır ve yumuşak bir hamur hazırlanır...İnce kıyılmış soğan ve kıyma kavrulur diğer iç malzemeler de ilave edilir iç hazırlanır. Yaptığımız hamur 2 ye ayrılır tepsi büyüklüğünde açılır.1. yufka tepsiye yayılır üzerine iç malzeme döşenir ve 2. yufka da üzerine serilir...yağ yoğurt yumurta sarısı karışımı üzerine sürülür ve fırına verilir...

5 yorum:

  1. hem mayalı hem pratik.dinlenir biraz ama tariften anladığım mayalanmasını uzun bi süre beklemiyosun herhalde ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık güzel görünüyor.Kıymalı da olunca çok lezzetli olmuştur.

    YanıtlaSil
  3. Ayselcim ben de özellikle dikkat ettim ama mayalandırın demiyordu tarifte,yine de birazcık beklettim ben ...

    YanıtlaSil
  4. ELİNE SAĞLIK YÖRESEL YEMEKLERİ PEK TANIMIYORUZ
    TEŞEKKÜRLER,HAYIRLI CUMALAR SEVGİLER

    YanıtlaSil
  5. hayırlı cumalar feriha teyze..

    YanıtlaSil