Bu Blogda Ara
1 Temmuz 2011 Cuma
ÇİLEK REÇELİ
Merhabalar...Hayırlı cumalar diliyorum herkese...Çilekler iyice çoğaldı ve reçel yapma vakti geldi...
Malzemeler:
2 kg. çilek
2kg toz şeker
Yapılışı:
Çilekler yıkanıp ayıklanır ve geniş bir tencereye konulur...üzerine şeker ilave edilir ve çilekler suyunu salana kadar şekerde bekletilir...Daha sonra ocağa alınır ve kaynatılır ..( çok çabuk taşabilir o yüzden dikkatli olmak lazım !) Yaklaşık yarım saat kaynadıktan sonra küçük bir tabağa suyundan alınıp buzdolabında soğutularak kıvamına bakılır ve reçel akışkanlığına gelmişse ocaktan alınır...Tencerenin ağzı kapatılmadan soğumaya bırakılır...sonra da afiyetle yenir ve sevdiklerinize ikram edilir...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
DOĞBES ADI ALTINDA TÜM REÇEL ÇEŞİTLERİNİ BULABİLİRSİNİZ.YENİ KEŞFETTİM.www.yoreseltatlarimiz.com da daha ayrıntılı bulabilirsiniz.aklınıza gelmedik bir çok reçel çeşidiyle .çok leziiz tatlar
YanıtlaSilELİNE SAĞLIK RENGİ KOKUSU NEFİS:))
YanıtlaSilHAYIRLI CUMALAR SEVGİLER
SUSAMCOREKOTU
teşekkür ederim feriha teyze..güzel yorumun için...
YanıtlaSilhertürlü reçel çeşidini bulabileceğiniz tek adres görmediğim bilmediğim bütün çeşitleriyle doğbes ve tabiki www.yoreseltatlarimiz.com da
YanıtlaSil