Malzemeler:
1 su bardağı mısır unu
125 gr. tereyağı
15o gr. trabzon peyniri ( tabi bunu herkes bulamadığı için marketlerde satılan çeçil peyniri ve dil peyniri ni de kullanabilirsiniz ben çeçil peyniri kullandım )
3 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
Tereyağı eritilir ve mısırunu eklenerek kavruk kokusu gelene kadar kavrulur...daha sonra sıcak su ilave edilir ve karıştırılarak bir süre pişirilir ...son olarak peyniri katılır ve peynir eriyip tereyağı üstünde görülene kadar ocakta tutulur ve hemen pişirdiğiniz tavada sıcak sıcak servis edilir...
sevgili arkadaşım lezzetli görünüyor.ben geçen sabah yaptım kendime ama olmadı malesef.sanırım özel bir peynir gerekli.ben çeçil peyniri kullanmıştım o peynirden olmayacağını öğrendim en azından.ellerine sağlık.sevgiler...
YanıtlaSilsevgili minti,yorumun için çok teşekkürler...ben de çeçil peyniri kullandım ve çok güzel oldu illaki özel peynir kullanmaya gerek yokmuş ..burada ki trabzonlu arkadaşlarıma da sordum öyle dediler önemli olan peynirin içinde eriyip uzaması ...bir de peynir konulduktan sonra çok fazla pişirilmeyecekmiş...o zaman da uzamyabilir dediler...
YanıtlaSilyorumunda çeçil peyniriyle olmayacağını öğrendim demişsin ben bu peynirle yaptım ve oldu olmasaydı zaten bunu belirtirdim tarifi verirken... sevgiler canım...
BENİM HİÇ YEMEDİĞİM HATTA CANIMIN ÇEKMEDİĞİ BİR LEZZET BİR KERE TATSAK FİKRİMİZ DEĞİŞİR HERHALDE:))
YanıtlaSilyorumun için çok teşekkürler feriha teyze...inş. bir gün ben yaparım da tadına bakarsınız ...
YanıtlaSilMerhaba elinize sağlık...bir dekuymağın kaymakla yapılanı var.O da güzel oluyor.İlk tattığımda pek beğenmemiştim ama şimdi severek yiyorum, gerçi fazlası zarar ama....Haftasonları sütün üzerindeki kaymağı alarak yapıyorum tavsiye ederim
YanıtlaSilsevgili melike yorumunuz için çok teşekkürler..ben de duymuştum aslı kaymakla yapılırmış diye ...denemek isterim tabi...sevgiler...
YanıtlaSil