Bu Blogda Ara
20 Aralık 2010 Pazartesi
PIRASALI BÖREK
Merhaba arkadaşlar...uzun bir aradan sonra çok şükür birlikteyiz...sınavdı...hacı karşılamaydı derken tatlı telaşlarımız vardı...artık evdeyiz ve kaldığımız yerden tariflerimize devam edelim inş...
Pırasa herkes tarafından çok sevilen bir sebze değil ama farklı şekillerde denendiğinde çok güzel lezzetlere dönüşebililyor...bugün börek şeklinin tarifini vereyim ilerleyen günlerde inş. harika bir pırasalı kek tarifim olacak..( tabi ki tuzlu bir kek)...
Malzemeler:( hamuru için)
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
ılık su
1 fincan sıvı yağ,tuz
aldığı kadar un
iç harcı için: 3 adet pırasa, 1adet havuç,tuz ,az sıvı yağ, karabiber
Yapılışı:
Öncelikle maya kabartılır ve diğer malzemeler de eklenerek hamur yoğrulur...kabarması beklenmez..pırasalar doğranır, havuç rendelenir ve az sıvı yağ tuz ve karabiber ilavesiyle sotelenir...küçük bezelere ayrılan hamurlar elimizle genişletilerek inceltilir ve açılır arasına hazırladığımız iç harçtan konulur alt resimde görüldüğü gibi katlanıp ters çevrilerek tepsiye konulur üzerine yumurta sarısı sürülerek pişirilir ve afiyetle yenir...sıcak sıcak , çayla eşliğinde süper oluyor...ben den söylemesi...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
pirasali börekleri yemiyor benim ev halki
YanıtlaSilama kendim icin denem istiyorum dogrusu
enfes görünüyor ellerine saglik sevgiler ...
pırasaya bayılıyorum ben beracan.bunu bi de böreğe koymuşsun ki inanılmaz bi lezzet olmuştur eminim.ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgili keskinli yorumun için çok teşekkürler mutlaka dene çok güzel oluyor....
YanıtlaSilsevgili minti çok teşekkürler güzel yorumun için...
pırasalı börekleri çok lezzetli buluyorum,iç harcına kimyon çok yakışıyor,şifa olsun inşallah
YanıtlaSilevet feriha teyze ben de pırasalı börekleri çok seviyorum yorumun için çok teşekkürler...
YanıtlaSil